Resepi Biskut Pandan Swirl

Bahan- bahan :

A.
140g butter
20g shortening
60g gula kastor
1 sudu besar lemon paste
1 biji kuning telur

B.
190g tepung gandum
50g tepung beras
40g badam serbuk
10g croquant

Hiasan :
Coklat pandan
Coklat putih


Cara penyediaan :
1) panaskan oven 150c
2)masukkan kesemua bahan A di dalam bekas dan gaul sehingga sebati
3) kemudian masukkan kesemua bahan B kedalam bekas tadi dan gaul/uli sehingga doh menjadi lembut
4) canai dan tekap mengikut bentuk yang dikehendaki
5) atur dalam dulang pembakar dan bakar di salam oven
6) biarkan sehingga sejuk dan kemudian celupkan biskut dengan coklat pandan dan lorekkan corak swirl dengan coklat putih.



Follow bersama page kami di Facebook: https://www.facebook.com/topresepi/ atau di Telegram kami: https://t.me/topresepi

Selamat mencuba resepi dari dapur kami Topresepi.com

No comments

Powered by Blogger.