Resepi Cendawan Enoki Goreng Tepung Yang Crunchy

Resepi Cendawan Enoki Goreng Tepung Yang Crunchy|BAGI anda yang sukakan akan cendawan. Anda patut cuba sendiri keenakan cendawan yang disalut tepung berempah dan digoreng garing. Kali ini kami akan kongsikan 'Resepi Cendawan Enoki Goreng Tepung Yang Crunchy' khas untuk pengunjung blog ini. Mudah sangat nak sediakan, rasa pon sedap!

Baca juga:
👉 Resepi Sotong Goreng Tepung Rangup

Resepi Cendawan Enoki Goreng Tepung Yang Crunchy

Resepi Cendawan Enoki Goreng Tepung Yang Crunchy

Bahan-bahan:
  • 2 Bungkus Cendawan Enoki
  • 1 Biji Telur
  • Serbuk Tepung Serbaguna
  • Minyak Masak
Cara Penyediaan Cendawan Enoki Goreng Tepung:
  1. Pertama kali, potong akar cendawan enoki terlebih dahulu. Kemudian, leraikan, basuh dan toskan.
  2. Gaul cendawan Enoki dengan telur sehingga rata.
  3. Kemudian, golekkan cendawan tadi atas tepung serbaguna.
  4. Panaskan api dan goreng cendawan Enoki tadi.
  5. Apabila sudah masak, angkat cendawan digoreng tersebut dan toskan.
Follow bersama page kami di Facebook: https://www.facebook.com/topresepi/ atau di Telegram kami: https://t.me/topresepi

Mudah kan! Terima kasih setia bersama kami dari dapur Topresepi.com!

No comments

Powered by Blogger.