Resepi Biskut Suji Pelangi Yang Sedap

Resepi Biskut Suji Pelangi Yang Sedap|PERNAHKAH anda mencuba biskut suji pelangi? Apa yang anda tahu tentang biskut suji pelangi? Kali ini ingin kami kongsikan 'Resepi Biskut Suji Pelangi Yang Sedap'. Bagi anda yang belum pernah merasai biskut ini, bolehlah anda cuba buat sendiri dirumah.

Resepi Biskut Suji Pelangi Yang Sedap

Resepi Biskut Suji Pelangi Yang Sedap

Bahan-bahan:

  • 80g Gula Icing
  • 220g Tepung Gandum
  • 2 Sudu Kecil Baking Soda
  • 60g Badam Kasar
  • Pewarna (Ikut pilihan anda)
  • Secubit Garam Halus
  • Secukup Gula Halus
Cara Membuat Biskut Suji Pelangi:
  1. Masukkan gula icing dan garam lalu dikacau sehingga sebati. Masukkan badam kisar dan kacau sehingga rata.
  2. Kemudian, masukkan tepung sikit demi sedikit sambil diuli sehingga menjadi doh.
  3. Bahagi doh kepada 3 atau 4 bahagian dan warnakan merah, hijau, kuning dan satu bahagian asal.
  4. Ambil secubit adunan daripada keempat-empat doh berwarna, lalu campur dan bulatkan sebesar guli.
  5. Selepas itu, bakar pada suhu 160°c selama 20 minit.
  6. Setelah siap dibakar, golekkan biskut tadi dengan gula halus.
  7. Siap untuk dimakan!
Follow bersama page kami di Facebook: https://www.facebook.com/topresepi/ atau di Telegram kami: https://t.me/topresepi

Selamat mencuba resepi dari dapur kami Topresepi.com!

No comments

Powered by Blogger.