Resepi Biskut Buble Crunchy kesukaan kanak-kanak



Bahan-bahan:

Bahan A

200 g rice buble
200 g mentega cair

Bahan B (dibakar dahulu)

200 g serbuk badam
100 g badam cincang

Bahan C

250 g coklat masakan
50 ml minyak jagung

Hiasan : manik berwarna atau mengikut kesukaan masing-masing

Cara penyediaan :

1) gaul bahan A hingga rata, kemudian bakar pada suhu 160c selama 15minit

2) campurkan bahan A dan bahan B dan gaul sehingga sebati

3) masak bahan C secara double boil. Bila coklat telah cair angkat dan campurkan dengan minyak jagung dan kemudian masukkan bahan campuran A dan B

4) sudukan kedalam mangkuk kertas dan taburkan hiasan di atasnya. Biarkan seketika sehingga coklat membeku.

SIAP And SELAMAT MENCuBa

Sumber : Citarasa

Follow bersama page kami di Facebook: https://www.facebook.com/topresepi/ atau di Telegram kami: https://t.me/topresepi

Selamat mencuba resepi dari dapur kami Topresepi.com!

No comments

Powered by Blogger.