Resepi Biskut Buble Crunchy kesukaan kanak-kanak
Bahan-bahan:
Bahan A
200 g rice buble
200 g mentega cair
Bahan B (dibakar dahulu)
200 g serbuk badam
100 g badam cincang
Bahan C
250 g coklat masakan
50 ml minyak jagung
Hiasan : manik berwarna atau mengikut kesukaan masing-masing
Cara penyediaan :
1) gaul bahan A hingga rata, kemudian bakar pada suhu 160c selama 15minit
2) campurkan bahan A dan bahan B dan gaul sehingga sebati
3) masak bahan C secara double boil. Bila coklat telah cair angkat dan campurkan dengan minyak jagung dan kemudian masukkan bahan campuran A dan B
4) sudukan kedalam mangkuk kertas dan taburkan hiasan di atasnya. Biarkan seketika sehingga coklat membeku.
SIAP And SELAMAT MENCuBa
Sumber : Citarasa
Follow bersama page kami di Facebook: https://www.facebook.com/topresepi/ atau di Telegram kami: https://t.me/topresepi
Selamat mencuba resepi dari dapur kami Topresepi.com!
Post a Comment